Număr

Autor: Anonim
Readaptare: Ababei Alexandru (PULS ZERO)
Anul înregistrării: 2016

Să nu te sperii. Eram mic, cred că aveam vreo 7 ani. Țin minte foarte bine că într-o seară s-a luat lumina în tot orașul. Locuiam împreună cu tatăl meu într-un apartament sărăcăcios la etajul 12, cu tot felul de probleme de șobolani, gândaci și miroasea a pișat. Era o seară foarte călduroasă de Iulie. Tatăl meu a plecat să-și cumpere țigări spunându-mi să stau cuminte-n casă. Asta am și făcut dar m-am pus în fața ventilatorului cu brațele larg deschise așteptând curentul ca să mă răcoresc.

S-a auzit ușa cum se deschide și se închide înapoi. Uitându-mă pe hol, îl văd cum se apropie de mine. Mâinile îi erau lungi, îi eram cam până la coate și părea că avea mai mult de doua. Mâinile lui, capul lui erau la fel ca culoarea încheieturilor degetelor încleștate iar când i-am văzut fața, când i-am văzut fața, o senzație de teamă și frică pe șira spinării, genunchii s-au înmuiat. Mă gândeam: este aici pentru mine. Voi, voi muri. Era fața diavolului.

Am plâns din momentul în care i-am văzut ochii până când a început să se apropie de mine. A îngenuncheat lângă mine, miroasea a flori ofilite. Și-a apropiat gura de urechea mea. A vorbit ceva în latină dar am înțeles.

Mi-a spus că este Lucifer, diavolul în persoană, mi-a spus să număr! O senzație rece.

1. Și-a pus mâna pe umerii mei, tremuram ca și cum m-aș desprinde.

2. M-a ridicat de subțioară, sus până la tavan. Numără! mi-a spus. M-am înecat.

3. M-a pus jos și am mers către balcon. Mă aștepta.

4. Eram în balcon.

5. Mă zbăteam în aer. Numără! mi-a spus, dar eu am spus: Nu! Nu vreau! S-a uitat în ochii mei și am văzut răul, iadul, l-am văzut pe tatăl meu în flăcări cu ochii dați peste cap iar pielea ființei s-a înroșit și era vizibil nervoasă. Am văzut bărbați și femei goale în focurile iadului iar fiecare celulă din corpul meu țipa în agonie.

M-am trezit în brațele vecinii mele iar când m-a prins a revenit lumina. Mi-a spus că aveam ochii dați peste cap, stând pe marginea balconului cu brațele larg deschise și că nu mă puteam opri din țipat 666!

Îți recomand să citești:

Participă la discuții

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *