Moartea

Autor: Amanda Lloyd
Readaptare: Ababei Alexandru (PULS ZERO)
Anul înregistrării: 2016

Nu știam că exiști dar acum ești unicul gând. Din momentul în care te-am văzut ceva în mine a spus: “Gata, ăsta-i!” Eram neliniștit pentru că nu am mai fost un ghid pană acum dar știu că acum sunt pregătit pentru acest moment.

Singurul lucru pe care mi-l mai aduc aminte înainte să mor a fost că citeam un bilet iar când mi-am ridicat privirea am văzut niște ochi roșii care se scufundau în privirea mea.

Aceasta este prima dată când fac asta, așa că voi face și eu la fel cum a făcut ghidul meu pentru mine.

În sfârșit ai coborât din mașină și te îndrepți spre casă, împiedicându-te puțin de niște scări, mă face să râd și îmi aduce aminte de mama mea care îmi spunea… sau era bunica mea? A trecut atât de mult timp de când nu am mai fost protejat de cineva, că să nu pățesc ceva sau să mor. Acum știu foarte bine, nu așa funcționează moartea.

Trântești ușa după tine dar prezența mea nu este oprită. Și stiu că îți sunt invizibil ochilor tăi. Te duci la baie dar eu mă înroșesc și decid să nu te urmăresc. În schimb mă uit prin casă și mă gândesc la ce fel de persoană ești. Mă întreb dacă mă vei privi grațios sau cuprins de teroare.

Mă întreb dacă ești pregătit.

Îmi îndrept roba și mai arunc o privire peste biletul pe care l-am scris în repezeală, asigurându-mă că este scris caligrafic. În timp ce ieși din baie și te îndrepți către bucătărie, consider că este un moment oportun să așez cu grijă biletul pe masă, știu sigur că îl vei observa mai devreme sau mai târziu. Nu te grăbi, avem tot timpul din lume.

Fredonezi o melodie cunoscută în timp ce îți scoți mâncarea din frigider și o bagi în microunde. M-am gândit că ar fi bine dacă aș da foc făcându-mi prima experiență grandioasă, dar cred că preferi mai mult varianta mea.

Aproape că simt un ecou de sentimente în momentul în care remarci biletul meu.

Mă pregătesc, mă pregătesc pentru că știu că în momentul în care îmi citește numele vei putea să mă vezi și eu trebuie să fiu terifiant de prezentabil.

Este atât de interesant.

Vezi pe YouTube videoclipul oficial al poveștii de groază Moartea înregistrată în anul 2016

Îți recomand să citești:

Participă la discuții

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *